Friday, March 29, 2013

Event..Event..Event..Hidup Bosan!!

Rasanya ni 1st time aku update blog lepas sebulan aku keje kt tempat baru. rase bosan..sampai nk tulis pun xthu. Dulu aku igt aku boleh get long dengan keje aku ni, tapi sama je macam aku keje kt KBS dulu yang bezanya cuma aku xmenagis tiap2 hari. Dulu masa praktical kt KBS every week tu mst akan de sehari yg aku akan menangis. so kat sini kira aku tahan daulat jugak la sebab sekali pun aku xmenangis lg.

Tapi hari ni aku datang keje aku rasa nk menangis. Aku fedup betul...Freshie tp ada jawatan, kene pengang tgjwb yg besar. Ape kejadahnye suma ni. Walaupun aku da Degree tp aku xde Pengalaman. aku tak ready lagi la nk pengang tanggungjawab besar mcm ni. Kena masuk meeting yg aku xpaham, kne buat sales beratus ribu setiap bulan ape ni?

FIY aku ni executive Sales kt Hotel Swiss Inn Sungai Petani. Ntah mcm mna lah aku bley mintak keja kt sini pun xtahu la. mungkin dengan niat nk mencuba xsangka btul2 dapat plak. Masa mula2 dapat keja dlu semangat lah. tp lepas sebulan aku keja mmg ni kelemahan aku, aku mmg xleh nk consider keje rushing2 bagai org gila ni, kena bayak berkorban. Kene duty bagai, kene tanggung risiko beli kete lagi. ahhh macam2 lah suma tu bt kusut kepala je.

Dah sebulan aku keje ni mcm2 la aku kne bambu. aku ni bkn keje JUAL BARANG tepi jalan OK! aku keje bt event jugak. Nampak betapa EVENT menghantui hidup aku.sedangkan benda tu lah yg paling aku xsuka skali.

Orang sekeliling aku suma sama je..try la dlu..try la dlu..aku yg nk mengahadapinya bkn deorang tahu susah ke senang ke.cakap senang laa..yang pastinya aku xbapa suka la keje aku skrg nih sangat membosankan.....