Friday, March 29, 2013

Event..Event..Event..Hidup Bosan!!

Rasanya ni 1st time aku update blog lepas sebulan aku keje kt tempat baru. rase bosan..sampai nk tulis pun xthu. Dulu aku igt aku boleh get long dengan keje aku ni, tapi sama je macam aku keje kt KBS dulu yang bezanya cuma aku xmenagis tiap2 hari. Dulu masa praktical kt KBS every week tu mst akan de sehari yg aku akan menangis. so kat sini kira aku tahan daulat jugak la sebab sekali pun aku xmenangis lg.

Tapi hari ni aku datang keje aku rasa nk menangis. Aku fedup betul...Freshie tp ada jawatan, kene pengang tgjwb yg besar. Ape kejadahnye suma ni. Walaupun aku da Degree tp aku xde Pengalaman. aku tak ready lagi la nk pengang tanggungjawab besar mcm ni. Kena masuk meeting yg aku xpaham, kne buat sales beratus ribu setiap bulan ape ni?

FIY aku ni executive Sales kt Hotel Swiss Inn Sungai Petani. Ntah mcm mna lah aku bley mintak keja kt sini pun xtahu la. mungkin dengan niat nk mencuba xsangka btul2 dapat plak. Masa mula2 dapat keja dlu semangat lah. tp lepas sebulan aku keja mmg ni kelemahan aku, aku mmg xleh nk consider keje rushing2 bagai org gila ni, kena bayak berkorban. Kene duty bagai, kene tanggung risiko beli kete lagi. ahhh macam2 lah suma tu bt kusut kepala je.

Dah sebulan aku keje ni mcm2 la aku kne bambu. aku ni bkn keje JUAL BARANG tepi jalan OK! aku keje bt event jugak. Nampak betapa EVENT menghantui hidup aku.sedangkan benda tu lah yg paling aku xsuka skali.

Orang sekeliling aku suma sama je..try la dlu..try la dlu..aku yg nk mengahadapinya bkn deorang tahu susah ke senang ke.cakap senang laa..yang pastinya aku xbapa suka la keje aku skrg nih sangat membosankan.....

Monday, February 11, 2013

Apa yg dah berlaku sebenarnye nih?

Ermmmmmm.......

kenapa ye aku mulakan dengan 'errmm' bkn salam? ermmmm...Aslkm...

Haaiiihhh xde tempat nk protes terpaksa la protes kt sini.

hah? protes ape?

protes dgn hariz la...

sejak dua menjak ni aku tgk lain macam je dia. xkan la marah kt aku sbb aku g hospital dgn zaki sampai perangai berubah tp aku mmg rasa dia lain sgt la....

hah? lain macam mana?

lain la..kebelakangan ni ayat dia mcm pentingkan diri je, kadang2 kalau die nk ckp kn xfikir lgsg pn perasaan aku. main ckp je.

cthnye mcm ape wei?

cthnye kalo aku cakap......ape eh aku ckp kt dia smlm..emm..pasal liza nk tunang, then apa ntah dia balas kt aku..mcm ni lebih kurang ayt dia "dh tu apa kene mengena dgn u?" haa...lebih kurang la cukup la nk buat aku sentap..selalunya dia jarang ckp mcm tu, dia melayan je.

xkan la sebab aku g hospital dgn zaki dia hukum aku sampai macam tu skali? bukan aku p tgk wayg ke ape ke.

"perasaan ko je kot yana"

emm...aku rasa x, sbb dia mmg lain sgt xmacam dulu dh pn, skrg dia garang la, susah la aku nk ckp..kdg2 aku rasa dia nk aku dengar ckp dia, kehendak dia, apa yg dia suka je aku boleh buat, then mcm mna dgn apa yg aku suke? kehendak aku?

"ko xboleh la nk pentingkan diri yana"

mana ko tahu aku pntgkn diri? ce ckp apa aku yg aku dh buat? setakat xsuke die g main futsal n blik lambat? sbb tu je? sbb dia bekorban xg main futsal KADANG2 tu ke? kang kalo aku ckp lebih ko ckp aku mengunkit plak..ahhhhh xde2 aku nk ckp jugak.

"haa..ckp la pe die dh bt?"

kalo nk dibandingkan apa yg aku dh korbankn tu mmg xpadan sgt dgn yg dia berkorban xmain futsal kdg2 tu.
1. aku dh pun hilang Hak Istimewa aku sbg gf dia kt mana-mana laman sosial 
2. bercinta jarak jauh dgn dia yg aku tgk mcm xde sgt usaha pn nk datang jumpa aku semuanya main berserah pada rezeki je
3. aku consider dgn mak n abah siap tolong backup lg sbb dia xnk col n bgthu parents aku pasal hbgn kteorg
4. selalunya aku yg akan tunggu dia sampai berjam-jam kdg2 smpi aku tertdo tggu dia balik n semata-mata nk msg dgn dia

eeemm..ckpla takat tu...

"apa alasan ko ckp dia mcm tu?"

apa ko igt aku boleh ke nk borak dgn dia elok2 kt fb ke tweet, harapan. kalo die nk komen2 skali pn biasa sgt..xpayah komen n tweet pn xpe.

"penting ke suma tu bg ko, xpyh la nk over sgt org lain pn bercinta mcm budak2 je ko nih"

Bagi aku penting sbbnye aku bukan msg dgn dia 24j, dia pn ada keje sndri jgk nk buat, n bkn suke sgt nk msg aku kalo dia byk bende nk bt.aku pun sama, kalo xdpt msg n col sbb ada keje sekurang2nya da social network yg boleh eratkan kteorg. TP TIDAK bg hariz. dia xsuke. so masa apa yg ada utk aku n dia? nk dating time wekend? dekat plak aku dgn dia nk dating mcm org lain..

"emmmm...lg?"

yela...kn kteorg xbercinta mcm org lain jauh, nk jumpe ntah xthu bila sekurang-kurangnye lebihkn la masa utk aku..kdg2 aku mmg xkesah tp kdg2 aku jadi kesah sgt2..tp dia bukan peduli pn. katanya da rezeki nnt jumpe la..ko rasa kalo xusaha rezeki tu nk datang sendiri ke?

"betul jugak tu"

bg la sikit harapan nnt nk jumpe bln 5 ke nk dtg sini ke, kalo agak susah sgt nk sini xde duet biar aku je yg g sane aku keje aku boleh je berkorban apa la sgt kalau nk berkorban utk org yg kita syg.bg aku xde masalah pn. ni x aku nk pegi sane xbg suruh simpan duet la apa la..bg aku xbermakna la duet banyak tp hati aku xgembira buat pe...nk tggu dia usaha dtg jumpe aku xthu bila aku bley dpt ntah2 aku mati kempunan dulu kot. aku rasa kalo aku xpush dia mgkin aku xdpt jumpe die lgsg pn. yela dia pn xkesah aku tgk.

"yg pasal parent ko tu plak napa? dia kn blaja lagi?"

habes kalo blaja xkn xboleh nk col ckp dgn org tua aku, ckp je baik2..sedangkan mak aku dh bg ayat pn pn tp dia lah xredi la apa la. suruh col je bkn dtg rumah pn.itu pn xboleh ke? kenape ye dia slalu je bg alasan weih?

"ko bg la dia masa ntah2 dia pn byk mslh jugak tu"

aku mmg dh bg dia byk masa, sampaikan aku byk berubah semata-mata sbb dia, tp kalo dia xpandai nk hargai aku...emmm...aku rasa aku xubah mcm aku hidup sorang2 je.

"weeihhh apa yg ko ckp nih? ko sedar x ape ko ckp nih"

:( aku sedar apa yg aku ckp nih, aku rasa dia yg xsedar apa yg dia dh buat kt aku..aku bukan nk dia berubah ke ape aku cuma nk dia jadi LELAKI, jadi LELAKI yg betul ada kasih syg utk seorg perempuan yg betul2 syg, jadi LELAKI yg berani utk tegakkan hak dia, jadi LELAKI yg tahu mengatur hidup dia bukan mengharap pada takdir tanpa sebarang usaha. dia xsedar ke semua tu xsedar ke?

kalau la dia sedar, tolong berusaha...u..i xmnx banyak pn tolong la berusaha sket utk hbgn kita nih..sbb skrg i rasa u xbt pape utk hbgn kita u cuma berharap pada rezeki. mcm mna kita nk dpt rezeki tu kalo u sendiri xnk usaha? 

keterlaluan sgt ke salah i pada u? byk sgt ke dosa i pada u sampai u hukum i sampai mcm nih sekali? i cuma nk bahagia dengan u je. dan bahagia dlm erti kata i kita sama2 kne usaha bkn setakat mengharap pada rezeki kalau ada,ada kalau xde, xde..i harap u faham. maafkan i.

Yna........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, February 5, 2013

Tertanya-Tanya?????

salam sejahtera..!!

A few days ni kepala aku dah xserabut sgt, aku dah tanam kn kt minda, akal n hati aku nih dalam2 yg dalam hidup nih apa pun kene 'gamble' je kalo asyik fikir itu xboleh ini xboleh mmg susah la aku nk buktikan kt orang lain yg aku bley berjaya jugak kn?kn? hehe..

As well that u know skrg kn aku jadi CSR kt  dealer Celcom kt tempat aku nih..hmmm yg memushkil kn aku bos aku macam ngah survive je utk bisnes die nih. dia ada 2 kedai dealer Celcom n 1 kedai tudung..mungkin ekonomi teruk sama or mmg dia ada masalah lain aku xsure la plak.

Masalah kt kedai nih kadang2 aku tgk dia pandang remeh je, xtahu la itu pandangan mata aku yg kurang pengalaman dalam bidang ni. mungkin bagi dia benda ni biasa-biasa ja sbb aku penah dengan cita staf lama kt sni  dulu-dulu lagi teruk dia survive.

sepatutnye CSP mcm kteorg nih mungkin banyak modal n xpayah nk rolling duet cust. setiap hari. kadang-kadang aku kesian tgk cust. kt sini bayar bil tp bil deorg kena pending dulu sebab nk cover cust yg hari sebelumnye. credit limit utk threshold akaun Celcom 10k tp sejak aku masuk keja nih plg byk aku penah bank in 6k lebih je itu pn kutip duet cust n kne bagi janji palsu kt deorg dulu. tp balik-balik kteorg jugak yg kene maki kalo bil deorg xupdate lg..huh

kecewa jugak dgn bos aku nih. baru-baru nih kerajaan ada umumkan kenaikkan gaji minima utk swasta RM900 tp tuh la menurut firasat aku mmg xde harapan la kteorg dapat RM900 tu, cuti umum pun xcuti, udah la xcuti xdapat plak gaji triple ke double ke..dalam mimpi la kalau dapat pn. gaji semata-mata yg tuh je lah..

so aku tertanya-tanya majikan aku nih sebenarnye mampu ke x nk gajikan kteorg nih? boleh lagi die running company dia nih lg. wlwpn dia dh bt bisnes ni 12thn tp bisnes kalo nk lingkup sekelip mata pun boleh.bkn aku nk mendoakan tp kalo tgk keadaan majikan aku skrg nih nmpk mcm tgh survive benor.

then die slaluje amek duet cust. yg bil utk cover kegunaan peribadi dia dlu...complicated jugak la kalo aku nk tulis nih. so ape hukum nye ye? mmg dia bayar balik tp kadang-kadang dia bayar xcukup dengan jumlah yg dia amek tuh..kalo mcm tu aku dikira bersubahat jugak ke mcm mna? tuh yg bt aku tertanya-tanya sgt tuh.

sakit hati jugak bile memikirkan pasal keje aku skrg nih sbb tu la kalo dh betul rezeki aku kt hotel tu mmg aku angkat kaki je la, aku gamble je. tawakal semoga ALLAH mempermudahkan semua urusan aku sebabnya aku buat semua nih semata-mata nk cari rezeki yg halal n bantu famliy aku.

okbai! :D


Sunday, February 3, 2013

Antara KEHENDAK & KEWAJIBPAN (Kereta idamanku)

salam 1 Malaysia...

tak sampai seminggu pun hidup aku dah berubah. wlwpn mcm2 dugaan datang aku hadapi dengan penuh kepayahan..huhu. and dalam masa 3bulan dari sekarang hidup aku mungkin berubah 360 darjah agkanye. kalo dah tertulis rezeki aku kt sebuah hotel nih makna kata aku akan dapat jawatan yg lebih baik dalam masa beberapa minggu nih.

Macam yg aku ckp td, sesungguhnya kita hanya merancang tetapi ALLAH yg akan menentukan segalanye. bakal keje baru aku nnt menuntut aku untuk beli sebuah kete utk kemudahan aku. bayangkan la aku cuma merancanga nk beli kereta dalam masa 2tahun akan datang tp tup-tup dalam masa 3bulan ni dah kene beli kereta la plak...huhu

disebabkan perancangan aku dh lari bajet tahun nye terpaksa kereta idaman pn bertukar dari masa ke masa..here peringkat2 kereta idaman aku..

1. kereta ni mmg aku idam2 kan setiap saat stp masa konon2nye masa blaja dulu kereta nih yg membakar semangat aku, utk dpt keje yg baik n dapat beli kete nih.
nmpk...citarasa tinggi kn aku?haha..tp bila aku culcalate aku kne bayar 30k downpaymet baru bulan2 aku dpt dlm 500 ke 600 sumthng. so memandangkan kalo aku keje gov n jadi pegawai skali pn aku belum mampu pakai kereta impian aku nih.


2. bile dh grade n keje sementara kt Celcom nih aku pn fikir, xpe lahh, xpayah pakai kete mahal2 nnt maintainence tinggi plak. sok aku bajet2 kalo aku dapat keje kerajaan dlm 2thn akan dtg nih aku nk beli kete nih plak

hah..nmpk still high taste lg tuh, tu pun aku berkire2 nk amek persona yg medium line yg nmpk ala2 sporty gitu...aku pikirkan kalo aku keje kerajaan mmg aku mampu sgt nk pakai kete nih. so kene ni plak jadi pembakar semangat aku lepas grad nih.

3. tup2 2,3 hari lepas aku g interview die suh aku beli kete dlm masa 3bln. mule2 aku igt xamek job nih tp keje susah skrg nih kali so aku pikir try je keje tu n amek risiko utk beli kete.


nampak...high taste lg xnk mengalah..sbb nih kemahuan aku. mcm mna pn aku tetap nk jugak kete yg aku nk..sporty nih..lepas aku kira2 dgn gaji yg aku mnx (sbb tersalah tulis dkt expected salary) tuh xcukup la pulak..hadehh...

4. nk bt mcm mna terpaksa lah aku beralih angin...

 haaa....skrg nih yg betul2 ada dlm fikiran aku yg aku mampu bulan2 nk bayar dengan mengambil kira keperluan2 lain mmg betul2 aku nk boleh byr bulanan yg ini je....arrghhh...tp ni pn aku akn pikir berulang2 kali lg...huhu..aku takut sudahnye aku amek kete nih jeee....



hahaha...


Nampak bertapa aku betul2 kene mula dari bawah..bkn aku xnk pakai viva nih tp bukan kete idaman aku. TAPI bila aku fikir2kan balik buat la nk ikt kehendak hati sgt. ikt hati mati nnt kau yana. asalkan kau xmakan  asap hitam lori setiap hari ALLAMDULLAH dari ko kene naik tenggiling buruk kau tuh.hahah

jadi dalam masa yg singkat nih aku dh boleh time kalo aku nk beli kete viva asalkan itu suma dari titik peluh aku sendiri. bukan senang nk senang. pegi mampos dengan apa yg orang nk ckp kat ko. lgpun kalo pakai kete kecik nih boleh la aku berjimat sikit kot..mintak2 segala urusan aku dipermudahkan lah..AMINN.





Tuesday, January 29, 2013

Kalau Aku Boleh Makan Gajet

Salam 1Malaysia...

Selepas beberapa hari menunggu hari nih datang jugak period aku pagi td sampai xboleh tido langsung dah aku. pape pn allmdllah sebb sudi kua awal,,next week tetap jumpe doc jugak..huhu.

Ok. Bab period lambat dah setel. skrg nih masalah gajet plak, mcm mana ye nk cite kang kalo cite lebih2 kang org kata aku nih bukak pekung kt dada la apa lah..tp ni blog aku kn..so ikt korang la nk nilai mcm mna pun,aku pn tulis blog ni pn sebagai terapi diri aku sendiri sebab xsemua orang bley dengar masalah kita termasuklah family, sedara2 n membe2 n BF korang..Betul...Percayala kataku ini!!

aku sebenarnye nk meluahkan perasan nih ha..adik aku...geram plak bile aku mikirnye..adik aku tu jenis degil,keras kepala suke bt apa je yg die suke, parents aku pn dh xboleh nk ckp pe. keje pn memilih,mentang2 la muke channtekk nk keje model, stewarrdess la bagai tp usaha xsungguh2 pn..kadang2 menyirap darah aku dgn die nih tp xterluah,jeling n bt xthu je yg aku mampu.

sekarang dia dh la xkeje, duduk umah mkn,tido,menyegak tuh la kejenye. adik aku nih suke benor amek n guna barang2 aku, kdg2 sampai rosak, ape je yg die xguna, make-up, baju, seluar, beg, kasut..ahhh dan banyak lagi lah..tp skrg aku nk cite pasal gajet aku yg die dh gune n jahanamkan (nyawa2 ikn dh skrg). walaupun suma benda tu xmahal tp aku beli dengan hasil titik peluh aku sendiri die plak senang2 jahanamkan mane aku xmenyirap..

1. Sony MP3



benda alah ni aku dapat masa aku 1st year, 2nd sem aku mase study kt UKM dulu, konon2 dapat dekan, so mak ngah aku pn belikan mp3 ni sebagai hadiah utk aku. aku gune elok je datang2 die dengar pagi ptg siang malam n dengar dgn volume yg maksimum mmg lingkup mp3 nih asyik kene reset je..


2. Maxis Broadband


berukband ni plak aku beli bile aku dapat gaji time praktikal dulu. maklum lah lepas praktikal susah la nk dapat wifi free so aku pun beli la berukband ni igt senang la nk on9 kt umah nnt. dtg minah ni ditibainye main tnet berjam2, gb cepat je abes. tmbh plak aku keje skrg ni mmg jarang la aku on9 gune berukband dh,aku on9 kt tmpt keje je. Nahh...skrg dh kene Bar dgn maxis sbb 2bulan xbayar, bile aku mintak duet nk byar die jawab senang je"aku mana ada duet' hg bayaq la", ewah..sajak je die ckp..so skrg aku pn biarkan je, mak aku pn ckp xpayah bayar.huhu..






3. My Lovely Lappy


Ni benda yg paling mahal penah aku beli and paling aku jaga sgt, aku beli masa dapat duit PTPTN berkepuk tu..sayangnye la ye dapat kt adik aku jahaman, skrg dh uzur lappy aku nih, byk yg dh rosak :(



4. Simcard Maxis

ni je xde gambo tp sure korang bley bayang simcard maxis mcm mna kn?hehe..ni pn budak ni sebat jugak menyirap je aku..nk beli baru xboleh ats sbb2 tertentu (bkn sbb duet ye tp ats fktor keselamatan dia) .


5. kamera Digital



benda ni pun hasil titik peluh aku jugak, duet elaun 1st aku praktikal aku beli benda klik-klik nih, wlwpn xsemahal kamera n xbesar mcm org lain yg mampu beli lebih baik dari aku tp aku bangga sbb duet nih hasil titik peluh aku sndri...



TP semua gajet aku nih adik aku tuh yg gune, aku bukan xnk bising tp kalo aku memekak kang die cakap dgn adik beradik pn nk berkire bagai, lgpun aku malas la nk bergado dgn die makin nyakitkan hati adalah bukan aku bley menang pn kalo bergado.

Jenis aku plak, aku xbapa suke kalo org pinjam,sentuh brg2 berharga aku nih. kalo nak sekalipun kene mintak n jaga elok2. kalo kt membe2 rosak bley mintak ganti tp kalo dengan adik beradik, benda tu rosak tergamak ke kite nk mintak ganti? aku sendiri pun kalo pinjam brg org aku jaga elok2, pulang cepat2 takut rosak nnt kene ganti. ni kn adik beradik, tak bg pun nnt kutuk mcm2 plak.

Aku tahu bukan aku sorang je yg alami, ramai jugak mungkin alami pengalaman yg sama mcm aku tp dh jenis aku payah bercakap mmg blog nih je la tmpt aku luahkan perasaan.

Ni lah sebabnye aku lebih rela simpan brg2 aku, biar simpan sampai rosak n berhabuk pn xpe aku xkesah sebab aku sendiri yg buat. ni aku yg beli tp xguna, org lain guna pastu bg rosak mmg naik angin dan2 la aku mcm yg dh jadi kt aku skrg nih...huhu, kau bukan kedekut or berkire tp aku sangat2 lah syg2 brg2 aku wlwpn plastik je yg tinggal, aku tetap nk bwk blik umah n simpan. kalo nk buang pn bia buang kt umah xpe,aku puas hati.

Al-kisahnye ini lah yang membuat kan aku lebih rela makan gajet sendiri (KALAU ok KALAU boleh) dari tgk org lain rosakkkan.




Sunday, January 27, 2013

Baran Seharian

Hari nih baran betul aku..memang menyakitkan hati 1. period aku buat hal asyik lambat datang je, 2. datang keje macam2 rosak nasib baik xkene keje sorang tp esok xtahu plak mcm mane, 3. mak aku asyik bebel je pasal keje aku yg xsemegah nih. die beli paper hari nih n then tgk byk jawatan kosong pastu bebel kt aku cakap aku yg xnk mintak keje padahal keje byk je katanye..

"mak, masalahnye kakak ni amek degree engineering ke?amek medic? igt blaja kt universiti obersea ke? mak tolong la faham, bukanya kakak xnak keje yg gaji sebulan 2,3 ribu tp belum ada rezeki skrg nih, bukanya kakak xmintak keje kt tempat lain, mintak mak,beratus dah jawatan kosong kak mintak tak terkira byknya, tolong la faham mak...TOLONG LA FAHAM MAK."argghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

tu dh masalah kt umah, skrg yg bt aku bertambah serabut pesal period aku pesal xpanctual masa sebelum2 nih, 2,3 bulan nih buat hal lambat dtg pulak.lame2 aku rase aku bley mati la pikirkan knp period aku slalu dtg lambt.

HAAA....AKU TAK KAWIH LAGI OK AND AKU TAK PENAH ADA HUBUNGAN SEKSUAL DGN MANA-MANA LELAKI SUMPAH DEMI ALLAH. AKU PUN XTAHU MCM MANA RASANYE BUAT BENDA TU.

disebabkan aku ni TERLALU paranoid terhadap sesuatu benda tu, then aku keep thingking nape period aku datang lambat, lepas tu aku selalu fikir yg bukan2..ada ke org bley ngandung tanpa melakukan hbgn seks? aku bkn sebaik Mariam, tp aku bukan jahil, cuma masalahnye skrg nape time2 aku byk masalah ni, period aku pn nk bt hal? xboleh ke datang on time macam selalu mcm sebelum2 nih..ape masalah nye nih? aku dh separuh gile memikirkan masalah period aku nih. kalo la aku jadi mcm Mariam mcm mne? ade ke org nk percaya kt aku, org maki aku lg ada lah...period boleh x tlh kua sehari dua nih?kalo xbikin panas boleh x?

kalo ada org bace entri aku nih mesti deorg ckp aku sakit jiwa..But that the reality, ramai org sebenarnye yg sakit jiwa tp xnk ngaku.aku xmalu ngaku yg aku xceli mmg ada masalah jiwa sikit BUT aku still waras lg cuma emosi aku kdg2 xstabil n rasa nk memberontak ja SEBAB kebayakkan benda yg aku nk aku xdapat lg n family aku bukan nya supportive sgt pn.

sakit jiwa xbermakna GILA. aku penah amek subjek kesihatan mental masa study kt ukm dulu. sebenarnya ramai je org Malaysia yg alami masalah jiwa mcm aku nih cuma deorg je yg xnk jumpa doc. kononye bley setel sendiri. aku pn minggu depan aku nk g jumpe doc. aku nk die check 1 bdn aku nih ape masalahnye, kalo doc tu kata aku jadi mcm Mariam itu baru betul2 aku GILA.




sebab tu la en. Hariz ckp aku peraniod..YES IM syg n im sory sebab i bukan pompuan yg sempurna utk u. tp i syg u..i waras ni masa i ckp nih sbb U sorang je lelaki yg paling baik utk yg pernah i jumpe.


Thursday, January 24, 2013

New Year New Hope

Salam MaulidurRassul..

Hari ni merupakan hari kelahiran Agung Nabi Muhammad SAW. allmadullillahh..aku masih lagi diberi peluang untuk bernafas hingga ke saat ini. namun keperitan tahun 2012 masih lagi aku rasai. harapan tahun ini moga-moga kehidupan aku lebih bersinar dan aku dapat apa yang aku mahukan.

Hingga ke hari ini aku masih lagi mencari diriku yang telah hilang sejak tahun lepas. bak kata org puteh 'lost', sesat dalam dunia sendiri. baru sekarang aku tahu betapa peritnya mencari sekeping note yg berwarna biru dan pelbagai wana lagi, exceli DUIT.

Sekarang aku keje biasa2 je, kira xpadan la dengan degree aku ada konon2nye boleh dapat gaji 3,4k sebulan dan boleh bg mak ayah sikit, malangnya aku xmampu untuk semua itu dengan masalah yg aku ada skrg xtahu la sampai bila aku boleh cari balik diri aku yg dulu. hurrmm..

incik Hariz pun dh xthn dengan perangai aku nih, semlm je dh meletus katanya die dah xpaham dengan diri aku skrg nih nk bt mcm mane, aku sendiri pn xtahu n xphm dh dengan diri aku skrg. Aku rasa lah kn sebabnye aku xdapat apa yg aku nak plus rasa rendah diri yg melampau kot..agaknye la ye.huhu

lepas nih memang dah xboleh merungut, xboleh mengadu, xboleh bukak mulut, mmg xboleh ckp ape-ape pasal xde keje ke, pasal mslh aku,mmg xboleh dh sebabnye nnt die xpaham n ckp aku ni paranoid sgt. mmg susah dh la lepas nih. demi nk jage hbgn kteorg terpaksalah aku tggungnye sorang2 n bt2 hepi dengan dia,layan dia mcm dulu2 tanpa ada masalah. terpaksalah sbb die pn xthn dengar aku merungut,salah aku jgk. tp kalo aku xshare dgn die aku nk share dgn sape lg.ye x?

alternatif lain, tulis je lah blog nih tentang apa yg aku rasa or berdialoq sendiri. aku tanya soalan aku yg kene jwb soalan tu sendiri. ape boleh buat nasib badan...dah la skrg rase nk lemas tp xde org yg nk tlg tarik tgn aku, terpaksa berusaha berenang dengan sendiri untuk menyelamatkan diri sndri..



tiada lain yg aku mohon Ya ALLAH..berilah aku kekuatan yg luar biasa utk menghadapi dugaan ini seorang diri. AMIN.