Thursday, October 11, 2012

Bengkang-Bengkok Part II

Assalamualaikum...

nmpknye aku xboleh nk sambung cite yg lepas2, org ckp yg lepas tu biarkan la berlalu, so terpaksa la aku let go benda tu dan berharap akan mendapat lindungan daripada-NYA. Aminnn....

korang pernah rasa looser?im the person yg kerap kali rase diri aku ni looser. kata orang kita adalah apa yg kita fikirkan..tp aku bknye stp saat pikir yg aku ni looser..yeah sometimes bile apa yg kita plan xmenjadi...

plan sebelum ni..

*16/10 naik bas ke kajang
*17/10 amek jubah
*18/10 mcm nk bodek hariz ajak kua
*19/10 nk kua lagi dgn hariz
*20/10 nk kua date jugak dgn hariz
*21/10 prepare abah n mak nk dtg
*22/10 konvo
*23/10 amek gmbr igt nk amek gmbr dgn hariz
*24/10 hantar jubah myb
*25/10 myb start cari keje kt KL

tapi lepas ape yg jadi kt aku mlm ni, lepas kne lect dgn kyan, kne bebel dgn abah, dgn harapan hariz yg xnk aku kje kt kl n myd die kene ganti kelas jumaat lepas, dgn modal aku yg dh xde..so plan dh jadi mcm ni...

*16/10 go to kajang
*17/10 amek jubah
*18/10 kua sorang
*19/10 xde harapan nk kua dgn hariz
*20/10 kalo dpt kua laa
*21/10 mmg kne prepare abh n mak nk dtg
*22/10 konvo tp xtahu la bermakna ke x
*23/10 amek gmbar konon2 tnda kenangan
*24/10 kalo xde pape kne blik kedah.....balik kedah wooiiii bkn sesuatu yg aku nk.

plz dunt jugde ape yg aku tulis k.aku tukar plan sbb aku terpakse ambil kire keadaan semasa aku bkn sbb aku xdpt jumpe hariz. aku xnafikan iz'aan hariz mmg pengaruh besar dalam hidup aku tp bukan sbb xdpt jumpe die je aku tukar plan ada sbb yg lebih besar lg mcm aku xcukup modal nk duduk kl, aku xthu aku boleh survive ke x kt sne, sbb de senior dh nasihat aku suh cari pglaman keje dlu bru datang kl, sbb2 mcm tu la yg aku ambil kire then nk xnk aku terpaksa tukar plan aku.

kusutnye kepala aku ni tuhan je la yg tahu. so mulai malam ni aku terpakse tukar mindset aku 110%. mmg dh tulis dlm takdir aku kne tabah dengan penuh susah payah, dgn penuh caci maki, kata2 yg menyakitkan hati, kata2 yg melemahkan semagat aku.kalo boleh aku tulis aku rase 3 hari 3 mlm pn xabes...cuma apa yg boleh aku kate kt sni im the person yg menghadapinye, n i sorang2 je.even iz'aan hariz pn xmmpu nk rase ape yg aku rase n aku yakin sgt keluarga die jauh lebih baik dri apa yg aku ade skrg dan die dan orang lain mungkin xkan pernah faham ape yg aku lalui skrg melainkan mereka berada ditempat aku.sesungguhnya ALLAH lebih mengetahui....

No comments:

Post a Comment