Tuesday, September 11, 2012

Bengkang-Bengkok 2012 : Part 1





                TGK MCM MANA BERLIKU JALAN NI MCM NI JUGAK DGN HIDUP AKU..!!!


Assalamu'alaikum....

Hye...mcm yg dh jnji ptg tadi, mlm ni nk tulis puas-puas ape yg aku rase selama sethn ni. maklumlah sebelum ni xdpt nk tulis kt mane2..kalo tense sgt pn cite kt Incik Hariz, mmbe2 xpn merepek-meraban kt FB je..skrg ni dh dpt peluang xkasi can punyela..hehe..so lets check it out!!!!!

                                                         ************************

Awal thn ni sesuatu yg sgt2 aku nk n ia jugak salah satu impian 2012 aku, which is i got BF babe..hehe...allmdllh mungkin dh ditakdirkan ALLAH nk tunaikan impian xseberapa aku tu. kteorg dh lama kwn baik dekat 2thn lebih la tp awal thn ni baru kteorg btol2 nk series n move the next step. n tanggal 9/3/2012 kteorg secara rasminya declare as bf n gf. mmg la ia bukan sesuatu yg boleh dibanggakan tp ia nye amat-amatlah bermakna bg org mcm aku yg kurang kasih syg ni. Orang yg punyai hati aku skrg ni xlain xbukan Incik Hariz la sape lagi...die je yg boleh tahan dgn perangai aku ni..insyaALLAH..moga-moga aku benar2 dijadikan dari tulang rusuk die, doakan yg terbaik utk kami Amiinnn..

Habes part tu, this year i also doing my intership. aku bt internship kt Kementerian Belia dan Sukan (KBS) haa..nmpk gempak kn bunyinye..tp tuh la tempat air mata aku.huhu..tuh la salah pilih tempat lg padan la dgn muka aku kn, pilih tmpt yg xminat pk nk senang diri je xnk susah mmg mendapat la aku kn. kt sne aku kne humban kt Sekretariat Hari Belia Negara..alaaa yg buat Himpunan Jutaan Belia tu mmg air mata la aku dh la bab2 buat event ni aku fail ce suruh aku jd perisik ke, serbu org ke, xpe la jugak. so nk xnk, suke xsuke i've to face it dh pandai pilih pandai la tanggung kn...

kt sekretariat tu keje bkn mcm org opis lain, katanye keje ikt swasta, mksdnye time keje xtetap pedey woo weekend pn keje..kire jarang la aku dapat cuti sbtu ahd manjang je keje..huhu.Incik Hariz je la tmpt aku luahkan perasaan aku ni sebulan lebih jugakla aku cube nk sesuaikan diri. dh la keje xmnt org kt opis tu plak haaiishh xphm aku kejap ok kejap x..kire mcm masing-masing ade angin masing2 la. kne plak de sorang pegawai ni suke ampu bos, depan bos kemain lagi u suma keje die boleh buat boleh setel xde mslh..everything ok.tip top. bos kua je die mula la suh kteorg bt itu ini...keje die tp kteorg bdk intern yg kne buat..aku plak dh la xsuke keje kt situ opkos la aku lmbt sket nk sesuaikan diri, mulut die mak aii..kemain lagi ngata aku,,,abeh self-estime aku merundum beb.

Big prob aku is bile tugas tu dibahagikan2 sbb ada 3 org internship, mmbe aku jugak tp bkn mmbe rapat pn mmbe 1 kelas je, biasalah kalo dh intern ramai2 ni opkos la saingan die tinggi, aku pn kne tempias jugak. kalo keje2 jaga stor, kemas stor, check stok merchendise suma keje aku la tu, tlg fotostat, tlg antar borang, taip2 keje aku la, kire mcm xpyh internship pn boleh ye blaja sndiri xpyh susah2 g internship. yg lagi 2 orang tu keje gempak sket la..ok kt sini aku nk TEGASKAN ye aku bkn CEMBURU or whatever tp kalo dh deorg devide tugas2 kteorg ni so aku xberpeluang nk tunjukkan kebolehan aku, and aku TAKBERPELUANG nk belajar ape yg mmbe aku 2 org lagi tu buat. n deorg jugak xbuat ape yg aku buat ok..seket2 tu ada laa...lgpn kteorg bknnye mmbe sepusat sepusing pn,, setakat classmate je. tp aku pendam je kot simpan je dlm hati n kdg2 aku menyirap jugak, merajuk jugak aku tp xde sape peduli pn layan sendiri je kalo yg amek berat pn Incik Hariz la opkos kn..hehe...

nk habiskn 3 bulan internship tu punyanya seksa..hadoiihh...bertong2 air mata aku kua. kalo boleh aku xnk nages tp tu la bile nages puas hati sket..huhu..penamatnya aku blah mcm tu je xsempat pn nk bt Himpunan Jutaan Belia tu. wlwpn mak aku asyik bebel je sbb aku x go on dgn event tu tp bg aku ia ibarat org yg thn kencing jumpe toilet..terlepas azab seksa baru la bley bernafas dgn lancar..hehe...kalo org yg xthu deorg ckp aku rugi la sbb mmbe aku yg 2org tu dpt kontrak keje dgn KBS..gud 4 them sbb deorg LOVE to do that things yg serabut tu but NOT 4 ME TOTALLY NOT ME OK. plz letakkan diri anda kt tempat saya...bayangkan setiap hari anda dikeliling dgn benda2 yg anda xsuka dgn environment keje yg tertekan..dgn org2nye dgn mmbe2nye dgn nk biasakan diri lg..juz put ur self in my shoes then u will know it how it feels..

hmm...aku akui wlwpn byk keburukan yg aku dpt tp byk jugak benda yg aku belajar wlwpn dlm keadaan terpaksa sbb benda yg kite xsuke ni lama-lama ia akan rela sendiri la kn..sebab hari2 ngadap benda yg same..nk xnk kne time jugak beb..nway thanks to KBS sbb aku dpt abeskan internship aku ni n dpt konvo..Syukur Allmdllh...





















ok. smbg esok plak utk next part ye...gud nite..!!!! c(:

No comments:

Post a Comment