Wednesday, June 15, 2011

Kawan Lelaki vS Teman Lelaki

aSlmKm.....

hari neh terasa mcm nk tulis sumthing plak...kalo xdpt cita kt membe men tulis2 pn layn gak neh..ngee...

cita dia mcm neh...hampa penah ada kawan laki?? bapa ramai kawan laki hampa ada??apa bezanya dgn teman lelaki,,hampa thu x?? neh bezanya..

Situasi 1
kafe kt kolej hampa tutup tiap2 wekend sbb shortsem..hampa nk kua mkn transport xdak,bas rapid plak hidup segan mati xmahu..duet plak dh xramai xkn nk naik teksi plak kn..nk xnk kna bt muka tebal mintak org tlg belikan..kalo xmkn kang lapor plak...

kWn Lelaki...
tgk la dlu..aku xthu lgi nk g mkn pkol bapa neh..lgpn kalo kua tkt blik lambat plak..ko kebulur plak kn...
TeMan Lelaki...
B...hari neh Kafe kolej xbkak kn? B nk mkn mcm mna hari neh?? xlapa ke?kenyang ke mkn roti je...Jum la B kita kua..cari mkn...

Situasi 2
ttbe hampa rasa badan xshat..tekak ttbe rasa perit,,hidung berair je..pala rasa berat mcm batu besar juga ada duduk..heh!..nk g PK(Pusat Kesihatan) kna naik bas jugak sedangkan bdn xlarat neh..ubt plak abes..mnx mmbe blik sebelah xdak jugak...nk xnk kna mntk tebal muka mintak tlg org belikn ubat..

kWn Lelaki...
aku hantar hg sampai PK je eh...kang hg balik naik bas sendiri taw..aku ada keja lain plak neh..take care okeh..hati2 kalo ada pape t msg eh..
Teman Lelaki...
Syg..u xshat ka??Jum la i temankan u g PK...kalo bia lelama t makin jadi teruk plak..*at the same time : beb aku xdpt follow hampa la..hampa gerak dlu k..aku teman awek aku g PK jap dia xshat neh* ( c Bf anta msg inform mmbe xdpt follow depa g mancing)

Situasi 3
KATAKANLAH.......sumthg bad happend 2 u..like...ttbe purse hilang, taya keta o moto pancit, keta kena kopak dgn perompak....korang dgn mmbe 2,2 org pompuan..wlwpn blh handle sndrik tp still perlukan seseorg utk hlgkan gugup o gelabah..

KwN Lelaki...
Ya ALLAH...hg kna kt mna neh?? kan aku dh ckp..bla..bla..bla..bla...*bebel*.........xpa lah benda dh nk jadi nk bt mcm mna lagi kn...sabar la nohh...
Teman Lelaki...
Syg kt mna skrg neh? syg ok x? Tunggu kejap lagi B sampai ya...sementara tuh mnx tlg kt sapa2 yg ada...syg tunggu taw..jaga diri jap lagi B sampai..tunggu taw..istifar byk2..everyting is gonna b okey dear..

Situasi 4
hari sabtu n ahd yang membuhsankan...hampa tgk lappy,,lappy tgk hampa kalo lah lappy tuh bley ckp mst dia ckp mcm neh "dh la weeiii aku meluat la tgk muka hg p jauh dri aku bley dak?"...nk stdy xrajin..nk bt asgmnt suma dh siap,nk balik umah,,rumah jauh di utara si nun,,mmbe2 yg ada pn ada life sndrik yg umah dekat tuh usah dikenanglah kn...hari khamis dh cabut blik umah..hampa tinggal la kt blik sorang..nk xnk kena cari orang nk borak kn?bt temankn?

kWn Lelaki
alahai...sianya kt hg..ajak la mmbe2 hg keluar nuh p jejln ka,,sembang2 ka kn..dlm hati "kalo ada pn igt depa larat nk lyn aku sgt,,awt igt depa xdak keja lain ka?" aku pn ada keja sket neh nk bt..
Teman Lelaki...
u....bt pa ja hari neh?? bz ka?? ngah bt agmnt? kalo xdak pape jum kita keluar nk x?? g jejln ka..tgk wyg ka kn..kita naik train ja syg leh x?? jimat sket.. heheh

Situasi 5
hampa baru ja lepas kena maki dengan seseorang dan cukup utk bt hampa rasa mcm nk bunuh orang ja...xkn nk tumbuk dinding plak kn ttbe kn,,,xkn ttbe nk jejln keliling bangunan sebab marah t org ckp eh..minah neh muka lawa tp syg gila la plak..kt mmbe pompuan dh cita n "jwpn dia kesian kt hg noh..kuagjaq sungguh mangkuk tuh"...nk xnak kne cari teman lain jantina nk luahkan perasaan...

Kawan Lelaki...
eleh....mcm tuh pn nk tacing..standart la kna maki..aku pn besa kena maki gak kot...lagi teruk dari hg pn penah kena xkecoh pun...
Teman Lelaki...
alaa...sabar la syg...hari ini hari dia...hari ni dia maki syg esok lusa dia mendapat la tuh..nk lari p mna..bkn dia besaq mana pn...tgk la sket hari lagi dia mendapat la tuh syg..cepat dgn lambat ja kita xtaw..Tuhan byar cash skrg neh...dh2 jgn sedey2,,jgn pikir sgt...ttbe..Taadaaaa...!!!! *dpt Bunga* hee....

haa....tgk...kn beza tuh kawan lelaki dengan teman lelaki tuh bru bg cth sket tp sebenarnya byk lagi tuh haa....kalo kwn lelaki ni deorg sekadar ada utk memenuhi tuntutkan sebagai sahabat menjalankan tgjwb yg dirasakan tidak menyemakan otak mereka dan mereka tlg sekadar mampu..TETAPI berbeza dgn teman lelaki kerana mereka WILLING to do anything 4 girls that they luv..teman lelaki bkn sahaja sebagai sahabat tetapi sebagai teman yang melengkapi hidup kita...kasih sayang seorang kwn lelaki atau perempuan tidak sama dgn kasih sayang seorang teman lelaki kerana teman lelaki mampu memberi lebih dari seorang kwn lelaki TETAPI seorang kwn lelaki tidak boleh menjadi seorang teman lelaki...jadi...berkawan sahaja tidak cukup tetapi kedua-duanya adalah perlu dlm hidup ini..!!



1 comment:

  1. tgklah..mcm hari neh...adehh..kenyang minum air je ahh

    ReplyDelete