Wednesday, June 29, 2011

ADMIRE....Mr. ar~

Aslkm....

ikhlas dari hati lepas abes tgk cite playful kiss *cite korea* bt aku terkenang balik bdk yg aku admire msa sek dolu2..ttbe tersengeh sendirik bila igt balik...kisah dia bermula.....

masa tu aku bru msk F1..baru umur 13thn..msk plak sek. bru kn..maklumlah semua baru, sek baru, kwn2 baru, kelas baru segala-galanya bru la..hmm...dlm diam aku dh TERadmire sorang mamat neh..bdk depan kelas aku..hmm...mcm mna bley tertengok dia pn aku xtaw la,,dh xigt sbb dh lma sgt..huhu(almost 6 o 7 years ago)...ini kes sekali pandang terus berkenan tuh lah masalahnye aku neh...jadi bermula hari tuh mmg aku semangat tiap2 hari nk g sekolah la kn...wajib g sekolah...huhu!!

cukuplah sekadar kalo aku gelarkan mamat tuh Mr. ar...dgn ikhlas hati hanya dia sorang je yg mmpu bt hati aku berdebar mcm nk meletup dada..huhu...paling xthn..mcm mna la aku bley anta surat tiap2 hari kt dia..aduhhh...malunya...tiap2 hari plak tuh..peliknya aku xrasa malu pn yg aku thu hepi je...wlwpn dia xpenah blas surat yg aku bg tp aku thu dia amek jugak surat yg aku bg kt die tuh...peerrgghhh....(malunye bile igt balik)

okeh...apa yg ada kt Mr. ar eh smpi aku tergila kt dia..hmm....susah nk ckp,,myb sebab pandangan pertama dh cukup bt hati aku terpaut kt dia n myb sbb tuh la kot...org kata bila kita dh suka kt org tuh apa pn sanggup kn?btol la tuh....ape je yg aku xthu pasal Mr. ar...suma aku thu..nama penuh, sapa kwn2 die, rumah kt mne, lepak kt mne, naik bas sek ape,,suma aku thu..xterlepas sket pn..semua pasal Mr. ar mmg wajib aku amek taw selain dari blaja kt sek..Mr. ar adalah benda wajib yg patut aku thu tiap2 hari..heee...

hari2 dtg sek memang benda paling aku suka sebabnya aku buleh tgk my Mr. ar..hoho...bayangkan la aku sanggup tggu dia kt pintu pagar sekolah sbb nk tgk dia turun dri bas sekolah..maklumlah bas aku dtg awl..bas die smpi lambat sket,,nk xnk tggu gak la sbb nk tgk dia..bila dari jauh nmpk bas dia smpi xsemena-mena senyum pjg melebar..yela...buah hati dh dtg kononye...hee....kalo nk g kantin pn aku mesti tgk my Mr. ar ada ke x..kalo ada baru g..hahha...biasanya kt mna Mr. ar ada kt situ la aku nk g menempek...kekeke...tp jgn salah faham beb..aku bkn gedik..tp sbb aku dh suka sgt kt dia..wlwpn dia xkenal aku,myb dia xthu pn aku yg bg surat kt dia tp aku tetap suka kot...even kitaorg xpenah berckp n dia pn xpenah pndg aku rasanya..cuma aku ja yg suka curi2 pandang dia..aku suke dia sbb bg aku dia nmpk cool gile...

membe aku yg dh thu mmg suka nyakat aku..setiap kali deorg nmpk Mr. ar mesti aku slalu jd bahan usikan mmbe2 aku..tp aku xkesah sbb aku suka...bayangkan la....wlwpn aku nmpk Mr. ar dri jauh jantung aku dh berdegup mcm nk gugur aku rasa,,muka plak merah padam..panas je rasa..kalo aku selisih sebelah Mr. ar pn aku xkn berani angkat muka..malu gila....wlwpn aku thu yg dia xmungkin pandang aku wlw skali pn,,aku tetap suka dia kn dia...ntahlaa..sukar nk tafsir soal hati neh...

indah masa tuh aku rasa...wlwpn cinta sebelah pihak tp tuh la yg paling bahagia aku rasa..satu perasaan yg susah nk kikis..series ckp..sampaikan satu thp bila Mr. ar kena pindah sek,,aku pn xsemangat langsung nk g sekolah dh..sedey bila sang pemberi semangat dh xde depan mata..nk xnk aku kena tima yg aku dh xboleh jumpa dia kt sek tiap2 hari mcm selalu..so jln alternatifnya g pasar malam hari jumaat tiap2 minggu..sbb aku thu dia slalu melepak kt pasar tuh..time tuh je yg dapat aku jumpa dia pn wlwpn sekejap..nk bt mcm mna...daripada tanggung rindu baik aku usaha mcm mna nk jumpa dia...tuh la aktiviti aku tiap2 minggu..surat pn aku dh xanta sbbnya dh rasa pts asa, dh la xde posmen karat nk tlg bagi n ada plak khabar angin yg mengatakan my Mr. ar dh ada gf masa tuh...hancur beb hati aku..huhuh..

lepas dpt thu dia myb dh ada gf aku pn dh slow down...nk xnk kena teruskan hidup wlwpn pedey..tp pasar mlm jumaat tuh tetap aku pegi tp dh xselalu mcm dlu lah...yela org dh berpunya la..xlama lepas tuh, aku plak pindah..bkn takat pindah sekolah,siap pindah rumah sekali sbbnye my dad pencen askar n dia beli umah kt utara..dgn berat hati aku pn pindah la...meninggalkan semuanya termasuklah Mr. ar...masa lah yg bt aku sikit demi sikit melupakan dia...dan masa jugalah yg menemukan balik aku dgn dia...tp skrg dh lain sbbnya masing2 dh besar kn...hee..

zaman moden skrg segalanya mungkin kn?? tambah plak suma org da fesbuk lg la senang nk cari mmbe dolu2 kala..aku pn xketinggalan,,cari balik mmbe2 dlu termasuklah Mr. ar...ntah mcm mna 1 hari tuh aku terigt kt dia then mse ngah mengonlinekan diri aku pn taip la nama Mr. ar.. K.... ........ haiishhh...3,4 kali gak la aku taipp...finalyy....mcm xpecaya beb aku jumpa..haha..dgn penuh semangat aku add dia...3,4 hari lepas tuh.....

taadaaaa!!!!!!!!!!! Mr. ar app aku...hohoohoh...bahagia gila aku rasa...dia app tanpa syakwasangka..hehe..myb sbb die tgk edu infor aku dlu sma sek dgn dia sbb tuh kot dia app...aku pn apa lagi lepas dia app..aku terus add mmbe2 yg baik dgn dia..nsb aku baik sbb salah sorang dari mmbe dia cam aku..wlwpn muka aku dh berubah..mcm2 aku kene soal siasat dgn mmbe dia...hahah...xthn..gelabah gak aku..nsb baik la aku pandai cover..hahha...siap leh tuka no2 tepon lg dgn mmbe dia tuh...

suatu malam yg xpernah langsung aku sangka...sket pn aku xpenah mimpi...ttbe anset aku berbunyi..tertera no F...... mamat neh mmbe baik kpd Mr. ar..aku dgn penuh tnda tny angkat col tuh...
F : weh..ada bdk nk ckp dgn hg neh...
yna : haa...okeh...*ttbe anset bertukar tangan* dgn penuh berdebar...berpeluh2 aku msa tuh..tp bt2 cool
Mr. ar : weii yna..aku neh... I.... kenal x?? hg penah sek smkRc ke dlu??
yna : dup..dup..!! jantung ttbe kencang dgn peluh bagai..tegamam aku dga suara Mr. ar..lebar aku senyum...dgn teragak2 aku jwb...

***mcm2 dia tny aku..dlu kelas mna,tny aku dok kt mna,,siap bgthu lg dia dok taman ..... padahal aku dh berkurun thu yg dia dok kt taman perumahan tuh cuma dia yg xpenah perasaan aku..hati aku tersenyum riang...paling xtahan siap suruh aku add dia dlm fb...hahah..aku bgthulah dia org petama yg aku add..Mr. ar cuma tergelak n suh aku tego2 dia kt chat n komen2 status yg dia bt..aku cuma ckp okeyy je..padahal dlm hati kemain seronok lagi.. :P ***

lewat mlm sket masa aku on9 ttbe aku tertengok dia on9...bila terigat dia mesra dgn aku kejap td aku pn bt2 berani tegur dia kt chat n ckp aku lah budak yg dia ckp kt fon td..ternyata dia sendiri terkejut...dan yg bt aku hampir pengsan bila dia tny aku,,," ko ke yg suke kt aku dlu???" terkejut aku,,cepat2 aku replay " xlah..ko salah orang neh..org lain kot bkn aku"...huhuh...mmg soklan maut bg aku...malu bila aku igt balik...

kalo tny aku skrg aku ada perasaan lagi kt dia ke x, aku pn xthu sbb dia jauh dari aku tmbhn plak aku pernah kapel dgn mmbe dia n dh penah clash sbb mmbe die bt dajal kt aku...myb salah aku kot..sepatutnya aku kne amek hati dia bkn g kapel dgn mmbe dia yg bt dajal kt aku tuh...myb sbb ego aku,,,aku terlepas peluang ke2 agknya...ego mkn diri sendiri...ego sbb nk buktikan yg aku sekarang dh lain,,nk buktikan yg dia menyesal sbb dulu dia sikit pn xpandang aku..menyesal sbb tolak aku bulat2 dulu...tp nk bt mcm mna benda dh jadi. dia pn myb dh ada gf skrg..lagpn aku bkn taste dia..sapala aku neh kn...tipu la kalo aku ckp aku xrindu kt dia...kdg2 terigt jugak kalo x,,xkn la smpi aku share dlm blog neh...

Mr. ar sorang je yg boleh jantung aku bergedup laju mcm org lari 100m..yg boleh bt aku malu dgn diri sndri..smpi skrg aku xjumpa lagi laki lain yg boleh bt aku berdebar...wlwpn impian aku xtercapai mcm dlm cite playful kiss tuh tp aku kena akui Mr. ar sorang je dlm hidup aku yg berjaya bt hidup aku xtenang wlwpn dh hmpir 6 o 7 thn berlalu degupan tuh masih bersisa sampai sekarang dan aku masih mampu merasainya.....mungkin aku tersilap langkah..andai dapat aku putarkan masa..mungkin aku akan setia pada Mr. ar smpi sekarang dan mungkin sampi bila-bila....!!

moral of the story..jgn ego kalo sukakan seseorang dan mestilah iklas... :)

No comments:

Post a Comment