Tuesday, January 18, 2011

kEcHiWa

Bismillahiromannirohimm...!!!!!

sekali lg aku diuji dgn kekecewaan...YA ALLAH....skali lg aku diuji,,,wlwpn bkn sebesar mana ujianMU tp hambaMU ini tetap merasakan kesan nye...pedih dan perit sekali ...bg org lain mgkin hal yg remeh tp bg aku ia merupakan semangat aku....

sejak sekian lama aku tidak pernah berharap sebegini rupa tetapi akhirnya...aku kecundang jua...apakan daya kita hanya merancang, tp ALLAH yg menentukan segalanya...hadirnya si dia dlm hdp aku mmbwa sedikit sinar dlm diriku...diriku sedikit terisi dgn kehadiranya..heh..!!! plg gembira bila diberithu dia akn berada dkt dengnku selama 3 bln..YA ALLAH...syukur yg amat sgt...mgkin  DIA nk meringankan perhgn kami,mmg itu yg sering aku mnx stp kali aku ingin melelapkan mata.

setiap hari aku mengira detik dan wktu menanti kehadiran si dia..hahah..dlm hati berbunga-bunga,,,xsbr rasanya nk g jln2,mkn2...nk luangkan masa bersama,nk pupuk rasa syg kami lg...aku nk bt die bhg,,,aku nk die thu betapa aku sygkn dia,nk bt dia cintakan aku...hehee..aku bt suma persedian semata2 utk dia...aku blaja pakai selendang dgn btol,beli seledang byk2, beli inner byk2, beli baju baru..aku anta msg kt die stp kali aku rindu kt die wlwpn die xbls tp aku thu die pn rindu kt aku,,mklumlah si dia neh ade "penyakit ganjil" sket..ngeee~

tp tuh la kn......ALLAH menentukan segalanya...tiba hari yg sepatutnya,dan sepatutnya ia menjadi hari bhg utk aku...tp.......si dia msg dan berithu,,pihak pengurusan tmpt dia bekerja akan tukarkan dia ke tmpt lain..jauh dari aku...YA ALLAH...jntgku berdegup kencang,,hati dan akal dan xselaras lg....hati bagai kaca yg pecah berderai..segala yg aku rancang musnah dlm masa 1 saat...sumanya hancur...YA ALLAH....ampunkan la hambaMU ini krn tersasar sebentar dari lndasanmu....sememangnya aku tidak pernah merasa bhg dgn org yg aku syg....dari dlu dan kini aku msh belum temui kebhgan yg pasti, blum sempat aku menikmatinya lg KAU dh ambilnya kembali....sgguh besar kekuasaanMU YA ALLAH...

saat apabila aku ingin belajar menghargai org yg aku syg,,,KAU menduga aku lg sekali...yg aku kesalkan bkn si dia bertukar ke tmpt lain,,tp yg aku kesalkan sedikit pn aku xpernah merasa bhg sprt org lain...bla mlht org lain ketawa riang dgn org yg mereka cintai aku cuma mmpu tersenyum dan menumpang sedikit kbhg mrk...YA ALLAH......ampunila dosaku...hanyaKAU saja yg maha mengetahu apa yg tersurat dlm hati ini,,betapa KAU mengetahu aku menderita selama ini, aku hnya ingin meminjam sedikit kebahagiaanMU...aku dh xsanggup nk hadapi lg....namun krn aku insan yg lemah,,,aku hnya menuruti apa yg berlaku kini...stp titik air mata yg mengalir bkn krn si dia TETAPI krn aku benar2 mengakui kebesaranMU YA ALLAH......

Thursday, January 6, 2011

This is my song 4 my future husband.. :D

lagu ni xfemes pn tp i suke sgt2 n i nk nyanyi utk asben i mase hari wedding kteorg nanti..septtnye xleh cite kt org tp bkn ade org bace pn..so what..hahhaha...


Belum cukupku buktikan
Sebelum kukatakan
Kaulah pujaan hatiku

Di belakangku tersimpan
Perasaan mendalam
Tentang dirimu untukku

Bagai langit yang tak pernah bertepi
Begitupun cintaku padamu

Chorus:
Ku tak akan pernah bisa mengingkarimu
Dan melukai dirimu
Selama disisimu
Seandainya kau tahu
Betapa cintaku
Betapa ku merindumu
Seumur hidupku

Tatapan ku tak pernah
Lepas dari dirimu
Walaupun dalam tidurku

Selamaku disisimu
Ku ingin kau bahagia
Dalam dakapanku selalu

Bagai langit yang tak pernah bertepi
Begitupun cintaku padamu

Chorus 2x


Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2008/09/lirik-selama-disisimu-ihsan.html#ixzz1AFtXFxTK

hah..!!! nk nyanyi skrg xleh la...tp neh la impian nA..ngeee~

How dare u!!!!!!!

Baru pas tgk cita asmaradana kt tb3...drama tuh sebenarnye dh lma pn,tp aku je yg xtgk kalo la aku thu yg cite tuh best mase dlu2 lg aku dh tgk..hee...btw aku bkn nk cite sal drama tuh drama baru o lama, aku juz bgthu pe yg cite tuh paparkan adalah sama seperti aku rase skrg neh..kalo ada org yg layan drama tuh n penah rasa ape yg isteri amran rasa mesti rasa 'sakit' yg amat kn..seorang suami yg meyanyangi isterinya tetapi TIDAK mencintai isterinya..fuuhhhyoooo!!!! pedeynye lahaaaiiiii.....aku boleh dikatakan dlm situasi tuh la tp dlm konteks yg berbeza.

berbezanya cita aku sbb aku sendri xthu yg aku neh btol2 cinta o x kt die, die pn xpnh tnjuk yg dia cinta aku,btol ke ape yg aku bt neh? pengalaman cinta byk mengajar aku berhati-hati..tp sifat aku yg mudah suka dan berharap kt org yg menyebabkan diri aku bermasalah..takde pape yg leh aku bt tok dia cinta aku,,cuma masa dan jodoh yg akn menentukan.bkn aku xnk berjuang utk dapatkan cinta aku tp aku xthu sejauhmanakah dia mencintai aku..

kata org cinta boleh pupuk tp aku sndri xyakin dia blh cintakan aku.sapalah aku kn,lgpn si dia dh warning jgn nk mengharap so ape yg bleh aku bt.aku plak jenis berharap dan setia kalo kata si dia mencintai aku,,begitu juga aku akn mencintai dia sepenuh hati..hahhaha...jiwang suda....!!! aku bkn desprate tp aku cuma nk yg terbaek tok diri aku..aku cuma manusia biasa yg perlu ada seseorng utk memenuhi ruang hdp aku tp syg xdak org pn yg phm termasuklah mmbe baek aku dlu..

hmmm.....xthu nk ckp cne...kalo la si dia syg dan cinta aku..thankss 2 ALLAH coz give me my soulmate...but until now i still hve 2 wait...YA ALLAH...plz give him 2 me if he my distiny..huk3... AMINNN~

Sunday, January 2, 2011

luv In mY woRd...

salam...hyeeee!!! :D

ttbe lak rasa romantik mlm neh..nk cita pasal C.i.N.t.A dlm erti kata nA....heeee....i bkn JIWANG yee...tp i romantik sbb i cpt TERpengaruh dgn novel2 cinta laa...ngeee!!!! erti cinta bg na mcm neh ye...

                      ~ Cinta ibarat udara yang senantiasa ada,
                                    Seperti angin yang bertiup tanpa henti,
                          Kita tidak bisa melihat cinta itu,
                                  Tetapi kita bisa merasa dan menilai cinta itu.~
                                             ce korang pikir2 kn apa makna cinta dlm hidup korang?semestinye berbeza    kn??mcm tuh la juga dgn nA..heee...
  

my lovely mR. tOtY & mR. TeDd


wlwpn harganye murah dan senang dapat tp i ttp syg sbb ada nilai estetika sndrik..suke sgt2 kt haiwan yg xhdp neh..bg i cute sgttt... :D

Saturday, January 1, 2011

dia mai dah..dia mai dh..!!!

salam n hepi new year 2011...!!!!!!!

ini second entry aku lepas aku build blog neh...1 hari 1 mlm gak la membawak smpi ke pagi*pas bgn tdo* fuhhh..susa juga ek mase starting bt blog neh,nk setting tuh la setting neh la..jap edit jap remove,jap lg add jap lg remove...haaaiishh...bkn ape juz nk bt diary maya aku neh nmpk lebey menarik n sweet nanti xde la aku buhsan ble nk menulis n org nk bace pn sedap je mata memandang *ade ke org nk bace?* xkesah la jnji aku buley tulih dgn sesedap rasa aku..ngeee!!

btw blog neh xsiap sepenuhnya lg..byk lg benda yg aku nk kena blaja n setup maklumlah ni blog pertama aku,bak kata aku kira neh penampilan sulung laa..kahkahkah...!sebelum neh aku xhingin pn nk bloging2 neh,nk bukak bace blog org pn aku mls neh kn pulak nk update blog sendiri kn...tp ade sedikit kesedaran ble aku pk aku neh mcm xde hasil yg menarik je..nk kata xde kemahiran pn ye gak..setakat conteng2 ats ketas je xguna beb,xde org pandang n phm pe aku alami,org xnmpk hasil aku..so sempena thn baru nie aku decide nk bt blog sendiri wlwpn hasilnye xseberapa dan xpenting pn kdg2 tp bg aku kalo ada sedikit kelebihan dlm penulisan neh xsala kalo kita memcuba btoi dakk??

pape hal pn aku hrp kedtgn thn baru aku ni akn memberi aku harapan dan kejayaan demi kejayaan yg baru,,,semoga ALLAH S.W.T akn memberikan keberkatan dlm setiap langkah perjalanan aku. semoga apa yg aku lakukan ini akan mendatangkan hasil wlwpn xthu bila hasil tuh aku leh dapat..bt abah & mak,,i lep u..kak akan bt sumthing tok family kita dan diri kak sendri..doakan kak yee...heeee!!!

tHiS iS mE...!!!!!

this is my first entry.. be a nice person :P
saje nk try je dulu..ngeee~

I will lend you my shoulder for you to cry on,

My ears to listen to,
My hands to hold,
My feet to walk with you,
But I cant lend you my heart..coz’ it already belong to you…
‘someone’